MİSAFİR MENÜSÜ VE PATATES ÇANAĞINDA GARNİTÜRLER





Bugün sizlere haftasonu gelen misafirlerime hazırladığım sofram ile merhaba demek istedim.


Masam belki sizinde misafirleriniz için menü hazırlamanıza da yardımcı olur.Önce masamızda neler var bir göz atalım sonrada patates çanakları içinde garnitür tarifine geçicem.Çanakların yakından fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ,bu fotoğrafla idare edicez artık .Diğer yemeklerin tarifi zaten sitemde vardı.



MENÜMÜZ:



Karşık ızgara et






Yoğurtlu patlıcan kızartması






Sigara böreği


Peynir tabağı


Mevsim salata


Patates çanağında garnitür


Meyve



PATATES ÇANAĞINDA GARNİTÜRLER



MALZEMELER:


4 adet patates


1 tatlı kaşığı kadar tereyağ


1 kavanoz garnitür


2 yemek kaşığı mayonez


2 yemek kaşığı süt


tuz


YAPILIŞI:


Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.Sıcakken içine tuz ,tereyağ ve sütü katıp püre yapın.Bu karışımı buzdolabında biraz bekletin ki sertleşsin ,elinizle şekil vermesi kolay olsun.Dolaptan çıkarıp çanak şekli verin.Diğer tarafta bir kasede yıkayıp süzdüğünüz garnitürleri mayonezle ve biraz tuzla karıştırın,patates çanaklarına doldurup servis yapın.


Afiyetolsun.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler