Masam belki sizinde misafirleriniz için menü hazırlamanıza da yardımcı olur.Önce masamızda neler var bir göz atalım sonrada patates çanakları içinde garnitür tarifine geçicem.Çanakların yakından fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ,bu fotoğrafla idare edicez artık .Diğer yemeklerin tarifi zaten sitemde vardı.
MENÜMÜZ:
Karşık ızgara et
Yoğurtlu patlıcan kızartması
Sigara böreği
Peynir tabağı
Mevsim salata
Patates çanağında garnitür
Meyve
PATATES ÇANAĞINDA GARNİTÜRLER
MALZEMELER:
4 adet patates
1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
1 kavanoz garnitür
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süt
tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun.Sıcakken içine tuz ,tereyağ ve sütü katıp püre yapın.Bu karışımı buzdolabında biraz bekletin ki sertleşsin ,elinizle şekil vermesi kolay olsun.Dolaptan çıkarıp çanak şekli verin.Diğer tarafta bir kasede yıkayıp süzdüğünüz garnitürleri mayonezle ve biraz tuzla karıştırın,patates çanaklarına doldurup servis yapın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder