Malzemeler
2 tane kabak
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tane soğan
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
tuz, karabiber
4 tane yufka
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
3 tane yumurta
1 çorba kasesi galeta unu
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkın. Kabakları kıymaya ekleyip tuzunu ve karabiberini katıp 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Rendelenmiş kaşar peynirini ve dereotunu katın. Yufkaları dörde bölün. İç malzemeden koyup sarın. Önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder