Malzemeler
1 tane yumurta
1 çorba kasesi un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
için için
1 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr kıyma
1 tane soğan
tuz, karabiber
ayrıca
1 çorba kaşığı muratbey tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı muratbey süzme yoğurt
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. İçini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirip tuzunu ve karabiberini katın. Hamuru ikiye bölün. Bıçak sırtı kalınlığında açın. İç malzemeden aralıklarla yerleştirin. Diğer hamuru açıp üzerine kapatın. Su bardağıyla yuvarlaklar çıkarın. Kenarlarına çatalla bastırın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Tereyağını eritip salçayı içerisinde kavurup 1-2 yemek kaşığı su ve tuz ekleyin. Süzme yoğurdu hafif sulandırın. Mantıları servis tabağına alıp üzerine süzme yoğurt ve salçalı sosu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder