Malzemeler
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
kırmızı biber
çörek otu
nane
kimyon
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
ayrıca
4 tane havuç
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı muratbey süzme yoğurt
tuz
2 diş sarımsakYapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. 6 parçaya ayırın. Merdane ile açıp yağladığınız kalıplara yerleştirin. Birkaç yerden çatalla delin. Sıcak fırında pişirin. Havucu rendeleyip 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Havuç soğuyunca içerisine ezilmiş sarımsağı, tuzu ve muratbey süzme yoğurdu katıp karıştırın. Çıtır kaselerin içerisine havuç taratoru doldurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder