Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında muratbey tereyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri250 gr oda sıcaklığında muratbey tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı kakao
alabildiği kadar unüzeri için
yarım su bardağı çilek reçeli
1 su bardağı file antep fıstığı
Yapılışı
Tereyağ, pudra şekeri, kakao, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın. Alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına baş parmağınız ile bastırın. File antep fıstığına bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında renk değiştirene kadar pişirin. Soğuyunca ortalarına reçel koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder