Oldukça doyurucu bir salata ve miktar olarak da çok.Yani bu da kalabalık misafirler için ideal.
MALZEMELER:
3 su bardağı arpa şehriye
1 fincan zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz, 4 su bardağı su
taze soğan, dereotu
mısır, ceviz
YAPILIŞI:
3 su bardağı arpa şehriye
1 fincan zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz, 4 su bardağı su
taze soğan, dereotu
mısır, ceviz
YAPILIŞI:
Tencereye zeytinyağını alıyoruz, şehriyenin yarısını (1,5 su bardağı ) katarak rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Kalan şehriyeyi, tuzu, şekeri ve suyunu katarak pilav gibi pişiriyoruz.Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
Şehriyeler soğuyunca karıştırma kabına alıyoruz.İçine ince doğranmış taze soğan, dereotu, mısır ve cevizi katıp iyice karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.İsterseniz limon da sıkabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder