Yaz mevsiminde olduğumuz için iftar menülerimizin daha hafif olmasına özen gösteriyorum.Lakin vazgeçemediğim pişirme ve sunum yöntemlerim var benimde. Onlardan biri fırında güveç.Lezzeti damak çatlatan cinsinden eşimin deyimiyle on numara :)
FIRINDA GÜVEÇ (4 kişilik)
Malzemeler
- 500 gr dana yağsız kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet küçük patates
- 1 adet küçük patlıcan
- 2-3 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- tuz,karabiber
- sıvı yağ (kızartmak için)
- Etler yarı pişmiş kıvama gelene kadar pişirilir.Ben düdüklü tencerede az suyla 15 dk pişirdim.
- Başka bir tencerede yemeklik doğradığımız soğan az yağ ile kavrulur.Salça eklendikten sonra yarı pişmiş etlerimizi ve ince doğranmış biberlerimizide ekleyip pişmeye bırakırız.
- Etler pişerken,küp küp doğradığımız patlıcan ve patatesi kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alalım.
- Tek kişilk güveç kaplarımıza et ve sebzelerimizi eşit ölçülerde paylaştıralım.Üstüne rendelenmiş kaşar peynirinide ilave edelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
- Et ve sebzeleri daha önceden pişirip sofraya oturmadan 15 dk önce fırınlayabilirsiniz.İki malzemede pişmiş olduğu için kaşarın erimesi için olan vakit bizim için yeterli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder