Yıllardır tek bir fire bile vermeden yaptığım bir tarif bu . Ramazan geldimi bizim evin en çokta eşimin favori tatlısıdır.Yazın biraz ağır oluyor ama yanına kaymaklı dondurmayla lezzetine lezzet katıyor...
işte tarifi ...
REVANİ
- 3 yumurta
- 1su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- yarım limon
Şerbeti için bir tencereye su ve şeker koyulup kaynatılır şerbet koyulaşmaya durunca bir kaç damla limon sıkılıp şerbet ılınmaya bırakılır.
Şerbetin ilk sıcağı çıkıp ılınmaya durunca soğumuş olan revaninin üzerine dökülür.Dilimlersek şerbeti daha güzel çeker.Üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekince servise sunabiliriz.
Büyük boy yuvarlak borcama bu ölçü tam geliyor.
Büyük boy yuvarlak borcama bu ölçü tam geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder