ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ


 Çilek mevsimi geçmeden yeni reçeteler arayışı içine girdim yine...Bu sefer ki tarifim çilek soslu muhallebi oldu.Görüntüsüyle cezbeden çilek soslu muhallebi lezzetiylede damakları şenlendiren cinsten:)hafif,lezzetli ve çok pratik tam bir yaz tatlısı...aynı tarifi değişik meyvelerlede denemeyi düşünüyorum bakalım sonuç nasıl olacak...

 ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

  • 1 lt süt 
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu(35 gr)
  • 1 paket vanilya 
Çilek sosu için;

  • 500 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
üzeri için hindistan cevizi
İsteğe göre kasenin dibine kek ve ya kedi dili
Hazırlanışı;
Çilekler güzelce yıkanır suyu süzülüdükten sonra rondada püre haline getirilir.Küçük bir tencerede toz şeker ve nişastayla şekerler eriyip biraz kıvam alana kadar pişirilir.
Muhallebi için süt ,şeker ve pirinç unu bir tencereye alınır.Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirilir.Üzeri göz göz olunca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Çilek sosumuz ve muhallebimiz ılınınca ,
küçük parçalara ayırdığımız kekimizi çilekli sosa batırıp kasenin dibine yerleştiriyoruz.Üzerine çilekli sos onun üzerine muhallebi tekrar üzerine çilekli sos döküyoruz.Üzerini hindistan cevizi ve çilekle süslüyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra çilekli soslu muhallebimiz servise hazır.

Benden notlar; Kaselerin dibine yerleştirdiğim kek parçaları yerine bebe bisküvisi,kedi dili koyabilirsiniz.Yada hiç bir şey koymadanda yapabilirsiniz.Ben artan pandispanya parçalarımı değerlendirmek adına koydum:)
Bu malzemeden resimde ki kaselerden toplam 8 adet çıkıyor.Kişi sayısına göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler