DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ


''İki dua vardır ki , reddedilmez;O dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur.Biri,zulüm gören kişinin duası öbürü de müminin kardeşine gıyabında ettiği dua''
Dualarda unutulmamak dileğiyle Hayırlı Cumalar...

Hep diyoruz ya nerde o eski lezzetler diye işte sütlaç içinde aynı şeyi düşünüyorum yine.Pastörize sütlerle hazırladığımız sütlaçlarla taze inek sütüyle hazırlanmış sütlaçların farkını çocuklarımız anlamayacak bile.Ben kendi çocuklarım adına yazıyorum tabi bunları, aranızda mutlaka hala günlük inek sütü bulanlar vardır.Malesef ben bulamıyorum bulduğumada güvenip alamıyorum yarı su yarı süt şeklinde oluyor genelde:( malesef günümüzde insanoğlu herşeye olduğu gibi sütede hile karıştırır oldu.Annemin pişirdiği mis gibi sütlaçların tadı olmasada pişirdiklerimde, bunu pişirebildiğime yiyebildiğimize binlerce kez şükrediyorum Rabbime bulamayan insanları düşündükçe...İş bu noktaya gelince bazen yemek blogu yazmak bile anlamsız geliyor oda ayrı bir konu :( 
Tarifte damla sakızlı sütlaç dediğime aldanıp tarifi alengirli bir tarif olarak algılamayın sakın.Bildiğiniz sütlaç bu, sadece içinde damla sakızlı vanilya var.Arşivimde tarifi olması adına ekliyorum yine bunu, elbet birilerinin işine yarar...
                                              DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
  • 1 poşet dr oetker damla sakızlı vanilin yada bir iki parça damla sakızı
  • üzeri için tarçın
Hazırlanışı;
Prinçleri yıkayıp üç  bardak su ile bir tencerede nişastalı suyunu salana kadar pişirin.
Üzerine sütü ekleyin karıştırın kaynamasını bekleyin.
Prinç ununu  bir kasede tencereden aldığımız sütle ezin kaynayan sütün içine yavaş yavaş dökün bu esnada bir elinizlede sürekli karıştırınki topak olmasın.
Beş dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra şekeri ve damla sakızı aromalı vanilini ekleyin bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın .
Ilınınca kaselere paylaştırıp üzerine tarçın serpip servis edin.
Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler