Ganaj Pasta


Çok kolay bir tarif vereyim yine. Pastanelerin yağlı, ekşi kremalarına kalmadan, kendi zevkinize göre bol kepçe, hem de faha ucuz basta. Üstelik yapımı tam 15 dakika! Markalar lezzette çok önem taşıyor. O yüzden belirteceğim.

Malzemeler
Soğuk Pınar süt (yaklaşık 2 su bardağı)
2 paket (tekli satılanlardan) Dr. Oetker kakaolu kremşanti
1 paket Ülker kakao
1 adet kakaolu hazır kek
2 Ülker bitter çikolata bar teklilerden

Yapılışı
Krem şantiyi pakette tarif edildiği gibi hazırlayın. İçine 1-2 kaşık ekstra kakao koyun. Süt soğuk olsun; 2 bardak ama ağzına kadar değil. Hazır kekin yarısını kenara koyun (2ye bölünmüş satılıyor, 3lü de olur). Arasına kremşantiyi bolca döşeyin. Bitter çikolataları kırıp kırıp dizin, birazda bıçakla rende yapıp serpin. Kekin diğer yarısı ile üstünü kapatın. Kalan krem şanti ile üstünü ve kenarlarını spatula ile düzgünce sıvayın. Bir miktar krem şanti ayırın. Üstüne isterseniz şekilli krema sıkıcı tüple süsleyebilirsiniz. Yan yüzeye kabak oyacağının kenarındaki tırtık ile tırtıklı bir görüntü verebilirsiniz. Neyse.. En son olarak plastik süzgeçle üzerine bol kakao serpiyoruz ve yukarıdaki pastaya benzer bir pasta oluyor.
Genelde yapılan ev pastaları gibi keki ıslatmıyoruz. Yiyenler "aa valla inanmam, hazır almışsın bunu" diye iltifat ediyor :-)

Bu ganajı en güzel yapan yer Kurtuluşta Nazar Pastanesidir (profiterolü de süper). Conrad, The Marmara, Swissotelin de pastaları dayanılmaz güzeldir bu arada. Zamanında tatma fırsatım olmuştu.

Aslında "ganaj" daha başka bir şey, kremşantili değil. Ama yoğun çikolatalı ve kakaolu oluşu ile buna da ganaj derim ben.

Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler