Cig Papatesli, El acmasi Borek

Bu boregi bir arkadasim telefonda tarif eti. Seveceginden eminim bir dene vaz gecemessin dedi.
Eee biliyorlar benim borek canavari oldugumu :)). Ben daha cok el acmasi borek cesitlerini seviyorum. Bana daha bir lezzetli geliyor nedense. Birde ben son zamanlarda boreklerle birlikde salata yemeyide adet edindim. Tabiki kilolarda bana yerlesmeyi adet edindi :))
Neyse ben tarife geceyim.

MALZEME

Hamur icin
1 kg un
2 su,b su
1 corba,k siviyag
1 tatli,k tuz

Ic malzeme icin
4 iri patates
2 iri kuru sogan
1 cay,b siviyag
1 er cay,k nane, kimyon, karabiber

YAPILISI
Ilk once eledigimiz undan 1 avuc ayiralim ( hamur acarkan kullanilacak).
Suyu ,sivi yag tuzu hamur yogurma kabina alalim ve yayas yavas unu ekleyerek hamuru yoguralim. Hamuru en az 20 dakika yogurmak gerekiyor.Yogurulan hamurun uzerine nemli bir bez ortup dinlendirmeye birakalim.
Diyer taraftan soganlari incecik yemeklik dograyip sivi yagda kavuralim.Kavrulan sogana, naneyi, kimyonu ve karabiberi ekleyelim. Kavrulmus sogan sogurken patatesleri soyup rende nin iri tarafiyla rendeleyelim. Rendelenen patatesleri suzguye alip uzerinden su gezdirelim ki nisastasi gitsin. Patestesleri elimizle SIKIP fazla suyunu suzelim ve kavrulan sogana ekleyeleyip karistiralim. Ic malzememizde hazir.

Dinlenen hamuru 4 yada 5 parcaya ayirip ayirdigimiz un yardimiyla acalim .Iyic e buyuyen hamurun yarisina ic malzememizi surelim.Kol boregi sarar gibi saralim. Sarilan boregi verevine kesip yaglanmis firin tepsisine dizelim . Onceden isinmis firinda( 200 dr) yada( 350 fr) alti ustu kizarana dek pisirilir. Afiyet olsun

Borekle birlikte, herkesin bildigi havuc salatasi ikram ettim.guzel bir ikili oldu.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler