Elmalı Kek

Son iki gündür nisan Ayı artık gerçek yüzünü göstermeye başladı.Bıkmıştık artık, bi kaban giy bi yazlık montları giy Aaaaa. Gına geldi artık dedik yani :)
Umarım bu havalar hep böyle gider hatta Hıdırellez günü hava süper  güzel olurda bahçemizde oturabilelim.

Pazar günü Misafir gelecek diye  alelacele yaptığım Elmalı kekim,umduğumdan daha bi güzel oldu.

Buyrun efendim tarifimize...


MALZEMELER;
  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 5 adet küçük boy sarı elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı dolusu dövülmüş ceviz
  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI;
  1. 3 Aadet yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  2. sıvıyağı ve ılık bir bardak sütü, köpüren malzemeye ekliyoruz.
  3. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  4. Diğer bir kasede, kabukları soyulmuş elmaları küp küp doğruyoruz.
  5. Elmaların içine tarçin ve cevizi de ekliyoruz.
  6. Elmaların bulunduğu malzemeleri, hamura ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıp,180 derecelik önceden ısıtılmış  fırında  pişiriyoruz.
Not:Özellikle elmaları küp küp doğruyoruz ki keki yerken sanki içinde muhallebi varmış gibi oluyor.


Afiyetler Olsunn....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler