Etli pazı dolması
Pazar tezgahlarında bütün albenisiyle beni al beni al diye bağıran pazı sonunda mutfağımda yerini almayı başardı:))Hemde en lezzetlisinden etli dolma olarak.Mayhoş tadları sevenler mutlaka denemeli bu sindirimi kolay ve vitaminli sebzeyi. Hazırlamasıda diğer dolmalara göre daha basit .Şekil hiç önemli değil :)))
Malzemeler
- 1 demet pazı
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- yarım fincan pirinç(türk kahvesi fincanı)
- yarım fincan bulgur(türk kahvesi fincanı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- nane,karabiber,tuz
- sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
su
HAZIRLANIŞI
1.Pazı yaprakları saplarından ayrılır.Kaynar suya atılır 2 dk kaynar suda yumuşayan pazı yaprağı direk soğuk suya atılır.
2.Soğan yemeklik doğranır.Kıyma ,pirinç ,bulgur ,salça ve baharatlar birleştirilerek dolma harcı hazırlanır.Kıymanız yağsız ise yağ kullanabilirsiniz.Sadece piriç yada sadece bulgurda kullanabirsiniz.
3.Pazı yaprakları düz bir zemine alınır .Ortadaki kalın damarlı kısımları bir bıçak yardımıyla çıkarılır.
4.Yapraklar iki parçaya ayrılır.Bir tarafına dolma harcından koyarak sararız.İstenirse üçgen (muska)şeklindede sarılabilir.
5.Hazırladığımız dolmalar tencereye düzgünce yerleştirilir.Üzerine salça ,sıvı yağ ve su ile hazırladığımız salçalı su ilave edilir.Dolmaların üzerine dağılmaması için bir tabak yerleştirilir tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
6.Pişen dolmalar sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder