bu tarifi tvde görmüştüm gerçekten tadı sokak simidine çok benziyor .Yanlız bu tarif altı simit için daha fazla istiyorsanız malzemeyi ona göre arttırın .
Tarifimi kahvaltı etkinliği için Fatoşun dünyasına gönderiyorum...
malzemeler(6 simit için)
- yarım paket yaşmaya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı soğuk su
- aldığı kadar un
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- yarım su bardağı soğuk su
- susam
hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
En az 45 dk kabarması için ılık bir ortamda bekletiyoruz.
Hamuru eşit on iki parçaya bölüyoruz.
Böldüğümüz hamurları uzun şeritler yapıyoruz.Bu şeritlerin ikisini alıp zincir gibi buruyoruz.Ucunu birleştirip yuvarlak yapıyoruz.
Üzeri için bir kapta pekmez sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
30 dk tepsi mayasını bekleyip 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder