Fırında levrek balığı


Balık mevsimi başladı bizim evdede havaların soğumasıyla ,böylece bende haftada en az  birgün ne pişiricem derdinden kurtuldum :)))
Aslında palamut ve istavrit bizim ailenin favorisidir ama bir değişiklik yapıp bu hafta levrek pişirdim işte tarifi...

malzemeleri

  • levrek balığı (kişi sayısına göre)
  • soğan
  • limon
  • patates
  • maydanoz
  • sıvı yağ,karabiber,tuz
hazırlanışı

  • Balıkları ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
  • sıvıyağ tuz ve karabiberi bir kase içerisine karıştırıp balığın her tarafına sürüyoruz.
  • Balığı yağlanmış tepsiye alıyoruz.
  • Soğan ve limonları  halka halka doğrayıp balığın karın kısmına(içine) yerleştiriyoruz.
  • Kalan soğan maydanoz ve limonu gelişi güzel tepsiye döşüyoruz.
  • Patatesleri istediğimiz şekilde doğrayıp tuz ve baharatlarla harmanlıyoruz.
  • Balıkların kenarlarında kalan boşluklara yerleştiriyoruz .
  • 240 derecelik fırında 20-30 dk pişiriyoruz.
Not:Balıkları ve malzemeleri kişi sayısına ve damak tadına göre ayarlayabiliriz.Ben 3 adet levreğe 2 adet kuru soğan 1 limon kullandım sizde balık sayısına göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz .
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler