Yeni bir eğitim öğretim yılı başladı bugün çocuklarımız için yine zorlu bir dönemece girdiler Allah yardımcıları olsun dersane ve okul arasında mekik dokuyacak bir çok çocuk onlara bu yolda başarılar diliyorum .Oğlum bu sene 7. sınıf oldu daha dün gibi okula başlaması zaman hızla akıp geçiyor:)
Hafta sonu annem bu güzel tatlıyı yapmış bizler için tadı muhteşemdi bence aslında hepimizin bildiği bir tatlı ama içindeki limon aroması değişik bir tat vermiş işte tarifi...
malzemeleri
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı margarin
- süt,şeker ve irmik bir tencereye alınır ve ocağa koyulur.
- topak olmaması için devamlı karıştırılır kaynamasına yakın içine yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
- kaynamaya başlayınca içine 1 kaşık margarin ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
- ıslattığımız borcama tencerede biraz ılınan irmik tatlısı dökülür.
- spatula yardımıyla üzeri düzeltilir soğuması için buzdolabında bekletilir.
- servis ederken üzerine hindistan cevizi ve ceviz serpilir(arzuya göre)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder