MALZEMELER:
Pandispanyası için:
4 yumurta,
4 yemek kaşığı toz şeker,
4 yemek kaşığı un,
1 pk kabartma tozu,
bir çimdik tuz.
Kremasının MALZEMELERİ:
3 yemek kaşığı un,
2 yumurtanın sarısı,
1 litre süt,
hindistan cevizi,
1 pk.vanilya.
Arasına koymak için:
2 tane armut,
damla çikolata.
Yumurtanın beyazlarını köpükler oluşana kadar çırpalım.Başka bir kapta yumurtanın sarılarını,4 yemek kaşığı şekerle çırpalım.Karışıma yumurtanın beyazlarını,unu ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştıralım.Yağlanmış kelepçeli kalıbımıza dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.Piştiğini anlamak için kürdan batıralım.Eğer keke yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Bu arada armutları soyalım,dilimleyelim ve 1 yemek keşığı şeker ile 7-8 dk kadar pişirelim.Ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.Krem şantimizi de bir bardak soğuk sütle hazırlayıp buz dolabına kaldıralım ki kıvamı tutsun.
Kremamızı hazırlamaya başlayalım.Bir tencereye 2 yumurtanın sarısını,3 yemek kaşığı unu ve 1 litre sütümüzü ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.Krema koyulaşmaya başlayınca hindistan cevizini ve vanilyamızı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.Kremamız kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra ocaktan alalım ve bir yemek kaşığı kadar tereyağını içine atalım.Kremamızı blendırla 1-2 dk kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Pandispanyamız pişince fırından alalım.Eğer vaktiniz varsa 1-2 saat bekleyip öyle ortadan ikiye kesin.O zaman daha kolay kesilir ama vaktiniz yoksa 15 dk da yeterli olur.Pandispanyayı dikkatlice ortadan ikiye keselim.1 çay bardağı şekerli sütle pandispanyayı ıslatalım.Hemen heryerine ıslatmaya özen gösterelim.Ortasına hazırlamış olduğumuz kremayı yayalım.Üzerine armutları ve aralara da damla çikolatarızı serpiştirelim.ikinci katımızı da sütle ıslatıp pastamızın üzerine yerleştirelim.Yapabilirsek pastanın üst kısmını traş edip düzeltebiliriz.İkinci katın üzerine krem şantimizi güzelce yayalım.En son olarak çikolata sosundan örümcek ağları yapıp pastamızı dinlemesi için buz dolabına kaldırabiliriz.
Yumurtanın beyazlarını köpükler oluşana kadar çırpalım.Başka bir kapta yumurtanın sarılarını,4 yemek kaşığı şekerle çırpalım.Karışıma yumurtanın beyazlarını,unu ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça karıştıralım.Yağlanmış kelepçeli kalıbımıza dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.Piştiğini anlamak için kürdan batıralım.Eğer keke yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Bu arada armutları soyalım,dilimleyelim ve 1 yemek keşığı şeker ile 7-8 dk kadar pişirelim.Ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.Krem şantimizi de bir bardak soğuk sütle hazırlayıp buz dolabına kaldıralım ki kıvamı tutsun.
Kremamızı hazırlamaya başlayalım.Bir tencereye 2 yumurtanın sarısını,3 yemek kaşığı unu ve 1 litre sütümüzü ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.Krema koyulaşmaya başlayınca hindistan cevizini ve vanilyamızı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.Kremamız kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra ocaktan alalım ve bir yemek kaşığı kadar tereyağını içine atalım.Kremamızı blendırla 1-2 dk kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Pandispanyamız pişince fırından alalım.Eğer vaktiniz varsa 1-2 saat bekleyip öyle ortadan ikiye kesin.O zaman daha kolay kesilir ama vaktiniz yoksa 15 dk da yeterli olur.Pandispanyayı dikkatlice ortadan ikiye keselim.1 çay bardağı şekerli sütle pandispanyayı ıslatalım.Hemen heryerine ıslatmaya özen gösterelim.Ortasına hazırlamış olduğumuz kremayı yayalım.Üzerine armutları ve aralara da damla çikolatarızı serpiştirelim.ikinci katımızı da sütle ıslatıp pastamızın üzerine yerleştirelim.Yapabilirsek pastanın üst kısmını traş edip düzeltebiliriz.İkinci katın üzerine krem şantimizi güzelce yayalım.En son olarak çikolata sosundan örümcek ağları yapıp pastamızı dinlemesi için buz dolabına kaldırabiliriz.
AFİYET OLSUUUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder