MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt ( 1 cup)
- 1 su bardağı ılık süt (1 cup)
- 1 paket karbonat ( 1 tsp)
- Aldığı kadar un
- Birkaç damla limon suyu ( Karbonatın üzerine döküp, küçük bir yerde karıstırın)
- Kızartmak için yağ
- Yumurta, yoğurt ve ılık sütü, büyükce bir kapta karıştırın.
- Karbonat'ı ve unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak bir hamur olacak.
- Unlanmis tezgahta, iyice özleşene kadar yoğurun.
- 4 parçaya ayırın ve alttaki ilk resimde görüldügü incelikte, merdane ile açın.
- 3'er parmak genişliğinde seritler halinde kesin.Uçlarina iki çentik atıp, bol yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder