ARNAVUT PİŞİSİ



FOÇA'DAN TARİF GELDİİ... Ablam ve yeğenler sağ olsunlar, hafta sonu kendilerine ziyafet kahvaltısı hazırlamislar. Beni de avutmak icin, bloguma resimlerini çekip yolladilar. Bu pişi, akrabalar bir arada olduğunda olmazsa olmazımızdır :) En guzel ablam yaptığı icin de, bu iş hep O'na kalır. Teşekkürler bayanlar, ellerinize saglik...

MALZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt ( 1 cup)
  • 1 su bardağı ılık süt (1 cup)
  • 1 paket karbonat ( 1 tsp)
  • Aldığı kadar un
  • Birkaç damla limon suyu ( Karbonatın üzerine döküp, küçük bir yerde karıstırın)
  • Kızartmak için yağ
HAZIRLANMASI:
  • Yumurta, yoğurt ve ılık sütü, büyükce bir kapta karıştırın.
  • Karbonat'ı ve unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak bir hamur olacak.
  • Unlanmis tezgahta, iyice özleşene kadar yoğurun.
  • 4 parçaya ayırın ve alttaki ilk resimde görüldügü incelikte, merdane ile açın.
  • 3'er parmak genişliğinde seritler halinde kesin.Uçlarina iki çentik atıp, bol yağda kızartın.


Afiyet olsun.

 




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler