Sarımsaklı Tavuk

Sarımsaklı kuşbaşı Tavuk---

Malzemeler---500 gr. Kuşbaşı Tavuk eti---8 diş Sarımsak---10 adet arpacık soğan--3 adet yeşil sivri biber---4 adet orta boy soğan---1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri---Tuz, Karabiber--- 4 yemek kaşığı sıvı yağ.


Sarımsaklı Tavuğun yapılışı---Öncelikle bu yemeği bir Güveçte veya Borcam da pişirebilirsiniz .Biz Borcam da denedik çok leziz oldu.

Tavuk etlerimizi iyice yıkayıp derince bir kaba alalım.Sarımsakları ayıklayıp dövelimve etimize katıp harmanlıyalım.Tuz,Karabiberve sıvı yağımızıda etimize katıp tekrar karıştırıp 10 dakika bekletelim.Diğer tarafta arpacık soğanları temizleyip yıkayalım,biberlerimizisalataya doğrar gibi doğrayalım, Domateslerimizi biraz irice doğrayıp,biber,soğan ve domatesleri etimize karıştırarak iyice harmanlıyalım.Borcamımıza karıştırdığımız malzemeyi koyarak orta ısılı fırına verelim. Etin kıvamını kontrol ederek üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.Daha sonra pişen yemeğimizi fırından alarak üzerine soğumadan Kaşar rendesini ilave edip 5 dakika sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler