Aşurenin içinde tam kırk çeşit malzeme olmalıymış,ben de çeşidi olabildiğince bol tutmaya çalıştım ama yine de kırk çeşit yapamadım.
Tarifi herkesçe malum ama adet yerini bulsun dedim.AFİYETLE...
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru fasulye,
1 su bardağı nohut,
2 su bardağı aşurelik buğday,
1 su bardağı ince doğranmış kuru incir,
1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı,
1,5 su bardağı kuru üzüm,
2 orta boy küp doğranmış elma,
2.5 su bardağı şeker,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 su bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık,
1 su bardağı ceviz,
tarçın(ben unuttum ama!)
HAZIRLANIŞI:
Bir gece önceden nohutu,kuru fasulyeyi,aşurelik buğdayı ıslatıyoruz.Ertesi gün hepsini pişiriyoruz.Sularını dökmeden hepsini büyük bir tencereye alıyoruz,15 dk kadar da tencerede pişirip özleştiriyoruz.Daha sonra şekeri ekliyoruz,3-5 dk kadar sonra üzümü,kayısıyı,inciri,elmayı,portakal kabuğu rendesini ekleyip 6-7 dk kadar daha pişirip altını kapatıyoruz.Kapattıktan sonra içine çekilmi fındığı da ekliyoruz.Tabaklara alıyoruz.Hafif ılıdıktan sonra tarçını ,çekilmiş fındığı ve bütün cevizleri üzerine serpiyoruz.
Komşularımıza dağıtıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder