AYVA TATLISI

Ramazan on bir ayın sultanı bütün güzelliğiyle sürerken tatlısız sofra kurulmuyor.Bu gün de hafif bir tatlı yapmak istedim ve hazır ayvalarım varken de ayva tatlısı yapayım dedim.İyi ki de demişim.Ortaya işte bu muhteşem görüntü ve lezzet çıktı.Yapımı da o kadar kolay ki insan yaptığını bile anlamıyor.
MALZEMELER:
4 adet ayva,
şeker(miktar tarifte),
1 su bardağı su,
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası.
SÜSLEMEK İÇİN:
İri kıyılmış ceviz ve hindistan cevizi karışımı.
HAZIRLANIŞI:
Ayvaları soyup ortadan ikiye kesiyor ve ortasındaki çekirdekleri çıkarıyoruz.Geniş bir tencereye ayvalarımızı koyup 1 su bardağı ekliyoruz.Su kaynamaya başlayınca her ayvanın üzerine tepeleme 2'şer yemek kaşığı olmak üzere şeker koyuyoruz.Her ayvanın üzerine 2'şer kaşık olacak dolu dolu olacak.Daha sonra çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyasını ekleyip ,tencerenin kapağını kapatıyoruz, altını iyice kısıyoruz ve 1,5 saat pişiriyoruz.Piştikten sonra ister kaymakla ister benim gibi iri kıyılmış ceviz ve hindistan cevivi karışımı ile servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUUUUUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler