MALZEMELER;
2 yufka,
500 gr kıyma,
1 baş rendelenmiş soğan,
1 yumurta sarısı,
yarım çay kaşığı kabartma tozu,
karabiber,pulbiber,
üzerine gezdirmak için bir çay bardağı erimiş margarin veya tereyağ.
SOSU;
Ben domates salçasıyla bir sos hazırladım.Tavaya biraz sıvı yağ koydum,içine 2-3 yemek kaşığı domates salçası ekledim,biraz çevirdikten sonra çok az sulandırdım.
Yemek piştikten sonra kullanılmak üzere sarımsaklı yoğurt.
Yemek piştikten sonra kullanılmak üzere sarımsaklı yoğurt.
HAZIRLANIŞI;Margarin hariç tüm malzemelerimizi yoğurup parmak köfte hazırlıyoruz.İki yufkayı üst üste serip(arasına birşey sürmeyin) önce ikiye sonra dörde,sonra da sekize kesiyoruz.Köfteleri geniş baş kısmına koyup uçlarını kapatmadan sarıyoruz ve ortadan ikiye verev kesiyoruz.Fırın tepsimize kıymalı açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.Üzerine erimiş tereyağı veya margarin gezdiriyoruz.200 derecede pişiriyoruz.Ancak arada yufkalarımız çevirmeyi unutmuyoruz.
Piştikten sonra afiyetle yiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder