AZ HAŞLANMIŞ MOR LAHANA SALATASI &MİM

İlk kez Sevgili Nino'da gördüğümde ''hemmen denemeliyim!'' dediğim bir salataydı.Yaptıktan sonra hem eşim hem de ben afiyetle yedik.Hatta eşim özellikle nereden öğrendiğimi sordu,merak etti.Ona'da çok değişik geldi.Bence siz de hemen bu akşam denemeli ve eşinizi şaşırtmalısınız..
MALZEMELER:
1 tane mor lahana,
3 yemek keşığı mayonez,
2 diş ezilmiş sarımsak,
400 gr yoğur(ben göz kararı ayarladım.)
tuz.
YAPILIŞI;
Lahanaları istediğiniz irilikte doğrayın,kaynar suda 5-6 dk kadar haşlayın .Lahana çok fazla pişmemeli az diri kalmalı.Az haşlanmış lahanaları süzün Biraz tuzla karıştırın.Soğuyunca yoğurt,ezilmiş sarımsak ve mayonezi karıştırıp mor lahana ile buluşturun.Servis tabağına koyun ve afiyetle yiyin.
&
MİM
Az kalsın unutuyordum ki aklıma geldi.Canım arkadaşım Yosunbuka beni mimlemiş.Maddeler halinde kendimizi anlatacakmışız.Aslında insanın kendisini anlatması zordur ama deneyeceğim.
1-Yapılması gereken bir iş olduğunda aceleci bazen çok sabırsız biri olurum.Bir şey yapılacaksa yapılmalıdır bana göre beklemek anlamsızdır.
2-İnanılmaz kitapkoliğimdir.Bulduğum kitabı okumadan bırakmam.Bulunduğum şehirlerde en çok kütüphaneleri ziyaret etmiş ve raflarda ne var ne yok öğrenmiş,çoğunu okumuşumdur.
3-Tertipsizliğe ve düzensizliğe acaip sinir olurum.Hiç tahammülüm yoktur.Elimde eliktrikli süpürge,silme bezi evdekiler dağıtır ben düzeltirim de düzeltirim.
4-Mutfakta değişik tarifler denemeyi çok sever ve nasıl olacak acaba diye de heyecanlanırım.Beğenmezsem emeğime ve malzemelerime acırım.Ben beğendiğim halde ev halkı beğenmezse onlara beğendirmek için elimden geleni yapar gerekirse zorla yediririm!
5-Alışverişi çok ama çok severim.Yeni bir şeyler aldığımda çok mutlu olurum.
6-Elim çok çabuktur.Yaptığım işi en kısa sürede ve en iyi şekilde bitiririm.
7-Yabancı gerilim,polisiye film seyretmekten çok hoişlanırım.
8-Yemek yemeyi çok severim ama yememeye çalışırım.
9-Dostlarım iyi bir dinleyici ve akıl hocası olduğumu söyler.
10-İyi bir anne olamamaktan çok korkarım.Onları en mükemmel şekilde yetiştirmek en büyük arzum.
11-Vee telefonda konuşmayı,msn'de yazışmayı,boş boş oturmayı,boş konuşmayı hiç ama hiç sevmemmm..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler