Torik buğulamayı ilk kez denedim,lezzetinden pek emin değildim yaparken ama gerçekten de nefis bir balık yemeği oldu.Tabii isterseniz fırın da da pişirebilirsiniz.Öyle belki daha da lezzetli olur.Eşim büyük bir toriği hem bir güzel temizletmiş,hem de dilimletmiş.Bir iki dilimini daha sonra balık çorbası yapmak için buzluğa kaldırdım.
MALZEMELER;
1 adet torik,
2-3 tane patates,
1 tane iri kuru soğan,
5-6 diş sarımsak,
2 tane küp küp doğranmış domates,
2 tane ince doğranmış yeşil biber,
küçük bir demet maydanoz,
tuz,karabiber,defne yaprağı,pulbiber,kekik,
1 dilimlenmiş limon ve
sıvı yağ.
YAPILIŞI;
Patatesleri halka halka doğrayıp geniş tavamıza yerleştiriyoruz.Üzerine halka doğranmış soğanları,küp doğranmış domatesleri,ince kıyılmış biberleri ve en üste de balık dilimlerimiz koyuyoruz.Sarımsakları aralara serpiştiriyoruz.Tuzu,karabiberi,pulbiberi,kekiği serpip,bir tane de defne yaprağını koyuyoruz.İnce kıyılmış maydanozlarımızı da bolca balığın üzerine ekleyip son olarak halka doğranmış limonları da balıkların üzerine itina ile koyup sıvı yağı gezdiriyoruz.Tavanın üzerine alüminyum folyo ile kaplayıp ilk 3 dk yüksek ateşte,daha sonra iyice kısık ateşte iyice pişiriyoruz.Daha sonra da afiyetle yiyoruz.
Patatesleri halka halka doğrayıp geniş tavamıza yerleştiriyoruz.Üzerine halka doğranmış soğanları,küp doğranmış domatesleri,ince kıyılmış biberleri ve en üste de balık dilimlerimiz koyuyoruz.Sarımsakları aralara serpiştiriyoruz.Tuzu,karabiberi,pulbiberi,kekiği serpip,bir tane de defne yaprağını koyuyoruz.İnce kıyılmış maydanozlarımızı da bolca balığın üzerine ekleyip son olarak halka doğranmış limonları da balıkların üzerine itina ile koyup sıvı yağı gezdiriyoruz.Tavanın üzerine alüminyum folyo ile kaplayıp ilk 3 dk yüksek ateşte,daha sonra iyice kısık ateşte iyice pişiriyoruz.Daha sonra da afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder