Ben tarifi vereyim hemen siz de deneyin.
YAPILIŞI:
İstenilen miktarda kabaklarımızı doğrayıp şekere yatırıyoruz.Şekerin miktarı sizin damak tadınıza kalmış.Ben 6-7 kaşık koyuyorum.2-3 saat kadar bu şekilde bekletiyoruz kabaklarımızı .Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.Kabaklarımızı ocaktan alıp fırın kabımıza koyuyoruz.4-5 kaşık balı tavada biraz karamelize ediyoruz.Yani biraz akışkan hale gelmesini sağlıyoruz.Ama sakın çok karamelize etmeyin,sıvı hale gelince ateşten alabiliriz.Ateşten aldığımız balı kabaklarımızın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında ortalama yarım saat kadar pişiriyoruz.Bu süreyi ben kendim ayarladım çünkü tam olarak ne kadar kalması gerektiğini bilmiyordum.Ama 20 dakika da yeterli olabilir fırınınızın ısısına bağlı olarak.
Soğuduktan sonra üzerine kavrulmuş fındık serpiyoruz ama ben gecenin bir yarısında üşendim dökmedim.Ama yine lezzeti süperdi.
AFİYET OLSUUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder