Blogum her ne kadar pasta-kek üzerine kurulu olsada, ara sıra yöresel yemeklerimizden eklemeyi de arzu ediyorum..Mesela;Yarmalı Lahana yemeğimiz tamamen yöresel bir yemektir..Fakat pilav-bezelye tabiiki değil..Pilavı eklememin sebebi ise,Lahana sevmeyenlere çeşit olsun diye..Hani göz zevki denilen bir şey var ya,işte ondan..!Şimdi aşağıda sizlere Lahana yemeğinin tarifini vereyim..
Domatesli pilav üzeri bezelye..
Lahanalarımız Trabzon'dan geldi..Körpecik,mis kokulu,tenecereye girdiğinde hemen pişen cinsinden hanii..)
Malzemeler
Karalahana
Barbunya fasulye
1 Kase mısır yarması
Soğan,perçik,tuz,salça,domates,pulbiber,yağ
Hazırlanışı
Lahanalar ince ince kesilip yıkanıp haşlanır..
Fasulyeleriniz kuru ise akşamdan suya konulup,ertesi gün haşlanır.
(Annecik yazın dondurucuya koymuş olduğu barbunya fasulyeleri kullanır genelde..)
Temiz bir tencereye yağ konulur,soğanı,domatesi,salçası eklenip hafif kavrulur.
İstenirse bir parça Perçik (koyunun kuyruğunun tuzlanmışı..özellikle bayramlarda hazırlanır,aksi halde kasaptan alınmaz bizim evimizde.)konulup karıştırılıp,lahanalar,fasulyeler eklenip,üzerine suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynama esnasında perçik içersinden alınır.
Bir kase yarma,tuzu,pul biberi eklenip pişirilmeye devam edilir.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder