Bisküvili, elmalı toplar ve çay saati





 

 

Güneşli ve çok güzel bir haftasonu öğleden sonrasında hazırlanmış çay masamızda neler vardı?

Patates salatası
Ispanaklı pay-börek
Keçi peynirli atıştırmalık
Lorlu piramit pasta
veeee
Elmalı, bisküvili toplar


Bloğumda tarifi olanların linkini veriyorum, üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Elmalı topların tarifi hemen geldi, ıspanaklı böreği de en kısa zamanda paylaşacağım.


ELMALI, BİSKÜVİLİ ATIŞTIRMALIK TOPLAR

Malzemeler:
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet kırmızı elma
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 Türk kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı konyak ya da sevdiğiniz herhangi bir likor
Üzeri için:
  • İnce hindistan cevizi
  • Kavrulmuş file badem
  • Cekilmiş antep fıstığı
  • Kakao
Hazırlanışı:
  • Bisküvileri robotta  toz haline gelene kadar çekin.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, çikolatayı rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ya da bıçakla incecik kıyın.
  • Bisküvileri bir kaba alın. Rendelenmiş elma, rendelenmiş çikolata, süt, kakao ve konyağı ekleyip, tüm malzeme iyice karışana kadar elinizle yoğurun.
  • Karışımı kapaklı bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin (1 gece bekletirseniz daha güzel oluyor). Hamurdan istediğiniz  büyüklükte parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
  • Üzeri için verilen malzemelerden istediğinize ya da benim gibi, biraz biraz hepsine bulayıp, servis yapın.

Afiyet olsun.


Bir öneri: Top haline getirdiğiniz karışım ile üst malzemelerini, servis yapmadan hemen önce buluşturursanız, bademler yumuşamamış, kakao ve antepfıstığı da ıslanıp görüntüleri ve lezzetleri bozulmamış olur.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler