FIRINDA SEBZELİ SOMON





Burada, istediğimiz balığı taze bulabilmek her zaman mümkün olmadığından, ben Costco’dan aldığım ve gerçekten çok taze olan bütün somon ile hazırladım. Sizler herhangi bir büyük balık ile deneyebilirsiniz. Yüksek ısıda ve üstü açık pişirdim. Sebzeler de, balıkta aynı zamanda ve tam kıvamında pişti.





Malzemeler ( 2 kişilik):

  • 1 adet somon
  • 2 orta boy patates
  • 10 adet cherry domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon ya da lime ( yarısı dilimlenmiş, yarısı sıkılmış )
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ( 1 yemek kaşığı balığa, 2 yemek kaşığı sebzelere)
  • Pul biber
  • Deniz tuzu
  • Karabiber 
Hazırlanışı:
  • Balığı temizleyip yıkayın, her iki tarafına da keskin bir bıçakla derin çizikler atın. 1 yemek kaşığı zeytinyağ, biraz limon suyu, tuz ve karabiber ile her tarafını ovun (karın boşluğu dahil)
  • Sebzeleri soyup irice doğrayın, kalan zeytinyağı ve limon suyunu, tuzu, karabiberi, pul biberi ilave edip hepsini harmanlayın.
  • Yağlanmış bir tepsiye ( ya da yapışmamasını garantilemek için yağlı kağıt serilmiş tepsiye) balığı ve sebzeleri koyun.
  • Önceden ısıtılmış 400F-200 C fırında - tepsiyi ara sıra sallayarak - balık ve sebzeler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler