BROKOLİ GRATEN ya da
HAVUÇLU BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ OGRATEN
OGRATEN ya da GRATEN Fransızcadan İngilizceye geçmiş bir kelime olup anlamı: hafif üstü kızartılmış demek miş! BilgilerinizeJ
Yaklaşık yarım kg büyüklüğünde brokoli,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
100-150 gr kıyma,
1 adet kırmızı biber,
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ,
Kaşar rendesi,
Tuz karabiber,pul biber
RESİM-1))Brokoli ve havuç yaklaşık 3 dk haşlanır hemen soğuk suya çıkarılır ve fırın kabına yerleştirilir,
RESİM-2))İnce doğranan soğan,biber ve kıyma birlikte kavrulur,tuzu biberi atılır,brokolilerin üstüne yayılır,
RESİM-3))Beşamel sos için yağ ve un kısa süre un kokusunu kaybedene kadar kavrulur,süt ilave edilir pürüzsüz bir kıvam olana ve kaynayana kadar ocakta tutulur,kaynayınca brokolilerin en üstüne dökülerek sıcak fırında kısa süreli pişirilir(sebzeler ön pişirme yapıldığı için fazla tutmaya gerek olmaz)
RESİM-4))En son rendelenmiş kaşar peyniri üstünü kapatacak kadar yayılır,
RESİM-5))Kaşar peyniri eriyince birazda kızarınca fırından çıkarılır
HAVUÇLU BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ OGRATEN
OGRATEN ya da GRATEN Fransızcadan İngilizceye geçmiş bir kelime olup anlamı: hafif üstü kızartılmış demek miş! BilgilerinizeJ
Yaklaşık yarım kg büyüklüğünde brokoli,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
100-150 gr kıyma,
1 adet kırmızı biber,
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ,
Kaşar rendesi,
Tuz karabiber,pul biber
RESİM-1))Brokoli ve havuç yaklaşık 3 dk haşlanır hemen soğuk suya çıkarılır ve fırın kabına yerleştirilir,
RESİM-2))İnce doğranan soğan,biber ve kıyma birlikte kavrulur,tuzu biberi atılır,brokolilerin üstüne yayılır,
RESİM-3))Beşamel sos için yağ ve un kısa süre un kokusunu kaybedene kadar kavrulur,süt ilave edilir pürüzsüz bir kıvam olana ve kaynayana kadar ocakta tutulur,kaynayınca brokolilerin en üstüne dökülerek sıcak fırında kısa süreli pişirilir(sebzeler ön pişirme yapıldığı için fazla tutmaya gerek olmaz)
RESİM-4))En son rendelenmiş kaşar peyniri üstünü kapatacak kadar yayılır,
RESİM-5))Kaşar peyniri eriyince birazda kızarınca fırından çıkarılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder