BROKOLİ GRATEN




BROKOLİ GRATEN ya da

HAVUÇLU BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ OGRATEN

OGRATEN ya da GRATEN Fransızcadan İngilizceye geçmiş bir kelime olup anlamı: hafif üstü kızartılmış demek miş! BilgilerinizeJ

Yaklaşık yarım kg büyüklüğünde brokoli,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
100-150 gr kıyma,
1 adet kırmızı biber,
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ,
Kaşar rendesi,
Tuz karabiber,pul biber

RESİM-1))Brokoli ve havuç yaklaşık 3 dk haşlanır hemen soğuk suya çıkarılır ve fırın kabına yerleştirilir,
RESİM-2))İnce doğranan soğan,biber ve kıyma birlikte kavrulur,tuzu biberi atılır,brokolilerin üstüne yayılır,
RESİM-3))Beşamel sos için yağ ve un kısa süre un kokusunu kaybedene kadar kavrulur,süt ilave edilir pürüzsüz bir kıvam olana ve kaynayana kadar ocakta tutulur,kaynayınca brokolilerin en üstüne dökülerek sıcak fırında kısa süreli pişirilir(sebzeler ön pişirme yapıldığı için fazla tutmaya gerek olmaz)
RESİM-4))En son rendelenmiş kaşar peyniri üstünü kapatacak kadar yayılır,
RESİM-5))Kaşar peyniri eriyince birazda kızarınca fırından çıkarılır









Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler