CEVİZLİ MANTI



Yeni bir haftaya ,yeni bir aya ve de etkinliğimizn 17.sine de girdik.Sevgili Sefertası(Belgin ) yeni ev sahibemiz.İnanıyorum ki en güzel şekilde ağırlayacak bizi.Kendisine sevgilerimi gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum.


Cevizli mantı da olurmuymuş demeyin bence hemen deneyin.Tek kelime ile tadına doyamayacaksınız.Hem değişik,hem pratik,hem lezzetli.E daha ne olsun!!

Hamuru için:2 bardak un,bir fiske tuz,yeteri kadar su,1 yumurta.


YAPILIŞI:

Önce hamurumuzu yoğuruyoruz.Tıpkı mantı hamuru gibi olacak.Yani yumuşak olmalı.Daha sonra hamuru merdane ile açıp istediğiniz büyüklükte karelere kesiyoruz.İçine hiç bişey koymuyoruz ve ağzını da kapatmıyoruz.Öylece kare şeklnde kalıyor.Biraz tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz kaynar suda haşlıyoruz.Süzüp servis btabağına alıyoruz.


2 diş sarımsağı ezip sarımsaklı yoğur hazırlıyoruz ve mantımızın üzerine döküyoruz.


1 su bardağı iri çekilmiş cevizimizi biraz sıvı yağ ve kırmızı pul biberle tavada biraz kavuruyoruz.Bu işlem çok uzun olmamalı.Cevizleri şöyle bir çevirmek yeterli.Bu cevizli harcımız da sarımsaklı yoğurt döktüğümüz mantımızın üzerine döküyoruz ve mmm afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler