LEVREK BUĞULAMA


Hafta sonunda Trabzondaydık.Eltimlere de uğradık ,küçük bebişlerini gördük,sohbet ettik,eğlendik ve sevgili kaynım Uğur'da bize harika bir balık yemeği yedirdi.Levrek buğulama.Hayatımda yediğim en güzel balıktı diyebilirim.Resmen tadı damağımızda kaldı.Tabii eltimle ben de kendisine yardım ettik.Yani yemekte bizim de tuzumuz oldu.Kendisinin izniyle yemeğin resmini çektim ve sizinle de paylaşmak istedim.

İlk önce 1 kg kadar levrek alıyoruz,temizliyoruz(aldığımız yerde temizliyorlar zaten)sonra da ortadan ikiye ince bir şekilde kesiyoruz balığımız.Yani enine iri dilimler halinde.Tencereye biraz sıvı yağ koyup rendelenmiş domatesi ekliyoruz.Üzerine balığımız tek tek diziyoruz.Tuz ve reyhan ekliyoruz.Ağzını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.AFİYET OLSUUUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler