Ekmek Mantısı

Ekmek Mantısının Malzemeleri

Bir adet bayatlamış bütün ekmek-- bir yumurta-- bir yemek kaşığı Galeta unu veya normal un--5-6 dal ince kıyılmış Maydanoz--tuz,karabiber-- 2 bardak et suyu veya tavuk suyu--( eğer tavuk suyunuz veya et suyunuz yoksa 2 adet tavuk bulyon olabilir).2 adet orta boy soğan çok ince ve küçük doğranmış olacak--Soğanı sotelemek için 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Ekmek Mantısının Yapılışı--

Bir tencereye 2 su bardağı (büyükçe bir su bardağı olmalı) suyu koyup ateşe koyalım ve kaynamaya başlayınca içine 2 adet tavuk bulyonu bırakalım iyice kaynama olunca ateşi hafife alıp kaynamaya devam ettirelim.

Diğer tarafta bir adet bayat ekmeği Robottan geçirerek derince bir kabın içine alalım bir adet yumurtayı,bir kaşık Galeta ununu,,tuz,karabiberi ve yağda sotelenmiş 2 adet soğanı,maydanozu da katarak iyice yoğuralım.Yoğurma işleminden sonra yuvarlak veya uzunca küçük köfteler yapıp kaynıyan et suyumuza ilave edelim.5 dakika kaynıyan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında erittiğimiz salça,pul biber,naneli karışımıda yoğurdun üzerine gezdirerek servis edelim. İsteğe göre biraz dövülmüş cevizde ilave edilebilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler