MALZEMELER;
500 gr iri doğranmış kuşbaşı et,
500 gr taze fasulye,
1 iri baş soğan,
2 adet domates(ben yazdan hazırladığım buzluktaki domateslerimi kullandım.)
1,5 yemek kaşığı biber salçası,
tuz,karabiber,pulbiber,kekik.
HAZIRLANIŞI;
Etimizi düdüklüde pişiriyoruz. Tencereye yemeklik doğranış soğanlarımızı atıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz.Soğan ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.Biber salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Etimizi de tencereye koyup kavurmaya devam ediyoruz.En son olarak domatesleri de ekliyoruz.Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra düdüklüdeki etimizin suyunu da yemeğe ekliyoruz.Kaynamaya başlayınca tuzu ve baharatları da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder