Ev Yapımı Sağlıklı Ekmek Tarifi


Son zamanlarda ev yapımı ekmekler çok gözde .

Malzemeler

18gr. Taze maya,300 ml su,60 ml zeytin yağı,300 gr mısır unu,200gr un ve7,5 gr Tuz


Yapılışı


Orta boy bir kabın içine mayayı suyla karıştırıp10 dakika bekletin sonra ise içine zeytin yağını,mısır ununu,tuzu ve unu ilave ederek unlanmış tezgah üzerinde20 dakika yoğurun sora içi hafifçe yağlanmış bir kaba koyun ve üzerini hava almıyacak şekilde streç filmle veya başka bir kapakla kapatıp 1 saat ılık bir ortamda bekletin.
Kabarmış olan hamuru hafifçe yoğurup ikiye ayırın ve yuvarlak yapın
.

Bir tepsiyi hafifçe ıslatıpyağlı kağıt koyun kağıdın üzerine biraz un serpin ve hazıladığınız top şeklindeki iki hamuru arasında 5cm. bırakarak yan yana tepsiye koyun üzerine nemli bir bezle kapatıp ılık bir yerde 45 dakika bekletin.
Fırını 230 derecede ısıtın.Fırının içine ısıya dayanıklı boş bir tas koyun.


45 dakika beklettiğiniz hamurlarınızı fırına koyarken daha önce fırına bıraktığınız tasa bir bardak kaynar su koyalım.Fırının kapağını kapatarak 30 dakika pişirin.

Ekmeğiniz pişince altı hava alacak şekilde 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.


Önemli!


Hanımlar evdeki bayat ekmeklerimizi de değerlendirelim.Robottan geçirip un haline getirelim bir cam kavanoza koyalım üzerine bir kağıt peçete koyarak sıkıca ağzını kapatıp buz dolabınızda uzun zaman muhafaza edersiniz.

Bayat ekmeğimizi ince ince dilimleyip kızgın yağda yumurtaya bulayarak iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartalım.sonra üzerine soğuk şerbet dökelim.kaymak ile veya krem şanti ile birlikte servis yapalım.

Yine bayat ekmeğimizi küp küp doğruyalım.Bir teflon kaba bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdıralım doğranmış ekmeklerimizi içine atalım iyice kızarsınlar indirmeye yakın bir miktar tere yağını,tuz,pul biber, kuru naneyi de ekmeklerin üzerine serperek ocağı kapatalım..bunları çorbalarda diğer yemeklerinizin yanında kullanabilirsiniz. Bir cam kavanozda buz dolabında muhafaza edersiniz.kızaran ekmeklerin yumuşak olması istenirse ekmekler soğmadan üzerine su serpiştirip kapatılır.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler