Kırmızı biber sofralarımızın c vitamini deposu.
Malzemeler
5 adet kırmızı biber, tuz,sarımsak,sıvı yağ, limon bunların miktarı damak tadına göre ayarlanır.
Yapılışı
Biberlerimizi iyice yıkadıktan sonra –asla saplarını koparmıyalım—ateşte veya fırında közliyelim.Soğuduktan sonra üzerindeki kabuğu soyup ince ince keselim ve sonra bir kaba alalım,üzerine tuz ve dövülmüş sarımsağı koyarak harmanlıyalım.10 dakika beklettikten sonra bir servis tabağına alalım.Üzerine biraz zeytin yağı ve limon suyu gezdirerek servis yapalım.
Aynı salatayı biberlerin içini temizledikten sonra sıcak suda haşlıyarakta yapabiliriz diğer işlemler aynıdır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder