FIRINDA KAŞARLI KARNABAHAR

Karnabaharın bir tek tencerede kıymayla yapılan yemeğini hiç sevmiyorum,onun dışında değişik şekillerde pişirmeye çalışıyom çünkü kızartması çok güzel oluyor ama biraz ağır geliyor.Fırında yaptığım bu yemek gerçekten de çok lezzetli oldu.Tarif Sevgili Armina'dan.Ben de ufak tefek değişiklikler yaptım.Kendisine çok teşekkür ederim..

MALZEMELER;
Bir orta boy Karnabahar,
1 yumurta,
1 rendelenmiş soğan,
yarım su bardağı un,
karabiber,pulbiber,tuz,
2 su bardağı kaşar peyniri,
bir kaç demet dereotu (incecik doğranmış).
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle karnabaharı haşlıyoruz.Yoğurma kabına alıyoruz.İyice eziyoruz.Diğer malzemeleri karnabahara ekleyip yoğuruyoruz.Fırın kabımızı yağlayıp harcımızı yayıyoruz.üzerine minik minik doğranmış tereyağı ekliyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.Fırından çıkmaya yakın üzerine dilimlenmiş kaşar peynirini koyup tekrar fırına sürüyoruz.5 dk sonra fırını söndürüyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler