GAZOZLU MUFFİN












GAZOZLU KEK,MUFFİN

nefis mi nefis,yumuşak mı çoook yumuşak hatta sünger gibi harika bir kek oldu:)hem yeni aldığım *tantitoni muffin kalıplarımı* kullandım hem de şişenin içinde az miktarda kalan sade gazozu değerlendirmiş oldum (biz asitli içecekleri gazoz,kola tüketmiyoruz misafirlerden kalan gazozdu)

3 yumurta,
1 su bardağı sade gazoz,
1 su bardağı toz şeker,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2,5 su bardağı un,(un miktarı; yumurtanın ve su bardağının büyüklüğüne göre azaltılır veya artırılır)
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
her zamanki gibi önce oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtüp,sonra şekerle birlikte tekrar çırptım, sıvı yağını,gazozunu daha sonra da unu,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ettim az miktarda yağladığım kalıplarıma pay ettim,üstlerine de tuz döker gibi granül gold kahve döktüm,
ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim,
bu arada çay da demlendi pek tabiiki:)))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler