ISPANAKLI YANIC (YAMAN ETKINLIKLER-MAYALILAR)


Bu harika hamur isini yakin arkadasim Hanife'den ögrendim. Kendisi Corum'lu ve bu tarif oraya aitmis. Denemenizi tavsiye ederim. Bu güzel tarifi bu ayki yamanetkinlikler'in ev sahipligini yapan http://www.yesilkivi.com/ a mayalilar etkinligine gönderiyorum. Böyle güzel bir konu sectigi icin arkadasima tesekkür ediyorum ve basarilar diliyorum.

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su (su ve süt miktarini arttirabilirsiniz)
1 paket yas veya kuru maya
1 cay bardagi siviyag
tuz
aldigi kadar un

Ici icin:
Yarim kilo ispanak
2 adet kurusogan
200 gr kadar kiyma
3-4 kasik siviyag
tuz, karabiber, pulbiber

ayrica hamuru acmak icin siviyag

Yapilisi:
Mayayi ilik suyun icerisinde eritip yumurtayi, tuzu, bir cay bardagi yagin yarisini, sütü katip yumusak bir hamur yogurun. Kalan yagi hamura yedirin. Hamurun üzerini örtüp kabarana kadar bekletin. Bu arada sogani dograyin. Sivi yagda hafif pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi katip cok az daha kavurup ocaktan alin. Yikanan ispanaklari dograyip kiymaya katin ve tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karistirin.
Kabaran hamurdan portakal büyüklügünde bezeler kopartarak siviyag yardimi ile yemek tabagi büyüklügünde elinizle masa üzerinde actirin. Yarisina ispanakli icten koyup diger yarisini üzerine kapatip kizgin sac veya teflon tavada her iki tarafini pisirin. isterseniz pistikten sonra üzerlerine tereyagi sürebilirsiniz, ben fazla yagli olmamasi icin sürmüyorum.

AFIYET OLSUN!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler