Kabak Dolması Bahçedennn:))

Günaydın canlarımm.. Haftanın son gününden hepinize kucak dolusu sevgiler, selamlar...
Bu sabah biraz zor uyandım ama babam sağolsun Ankara Havaları ile kendime getirdi beni ""hani benim kaşıklarım"" dedirtti hatta..
Zira İzmire giderken Afyon dan geçtiğimizde sırf şakırdatmak için iki çift kaşık almıştık e tam yeriydi değil mi.. Sıcaktan alev topunun içinde gidiyormuş gibi hissetsek de acemice şakırdatışlarımız ve  kendi enerjimizle dağıtmıştık tüm sıcaklıkları.. Uşağa geldiğimizde tam kiraz zamanı olduğundan üç kilo kiraz aldık yol kenarında bir bahçeden yol boyunca hem kaşık şaklatım hem kiraz yedim.. Çocuk gibi kulağıma taktım ne eğlenceliydi.... tabii orada dalından da yedim hiç dayanamam çünkü,ağaçtan oluğun içine girdim buna da dayanamam:)) . Niye fotoğraflamadım ?, bunu bilmiyorum sanırım İzmir heyecanından..:))
Lafım nerelerden nereye geldi... Kısacası iyiyim uyandımm ve bloğuma koşuverdim...))
bugün cumartesi olması sebebi ile bahçedeyiz yine ve bahçe mahsüllerinin değerlendirilmesi var şimdi meyvelerini alıyoruz çalışmalarımızın ve sizlerle paylaşıyorum tabiiki..
Kabaklarımızı ektik mis gibi... Önce çiçek açtılar.. Hiç yalancı çiçeği olmadı çiçek dolması yapalım.. Çiçeklerin ucu hep kabak doluydu.. Aşkım İzmirden almıştı tohumunu maşallah pek güzelmiş.. Kabaklar yavaş yavaş kendini gösterdiler sonra...


Sonra biz onları suladık her sabah biraz daha boy attılar ve toplanacak boya geldiler..
Dolmalık iç hazırlandı kabaklarını beklemeye başladı ve  kabaklar tezgaha dizildiler..


ve dolmanın hikayesi başladı..
Malzemeler:
6 adet kabak
100 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet küp doğranmış domates
1 baş soğan
1 tutam maydonoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber,kimyon,kekik, nane ve zevke göre diğer baharatlar..
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Suyu İçin:
1,5 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı domates salçası
sıvıyağ


Yapılışı:
Kabaklar güzelce yıkanıp soyulur  ortadan ikiye bölerek içleri oyulur.
İç malzeme için; pirinçler yıkanıp yoğurma kabına alınır, üzerine kıyma, çok mini doğranmış soğan ve domates, ince kıyılmış maydonoz ve dereotu, salçalar, baharatla ve sıvıyağı eklenip güzelce yoğrulur.. Elde edilen harç kabakların içine paylaştırılıp doldurulan kabaklar tencereye dizilir.Ufak bir tencerede salça sıyıyağda çok az kavrulup tuz eklenir ve su ile buluşturulur..Su kaynadıktan sonra dolmaların üzerine gezdirilir ve orta ateşte dolmalar pişmeye bırakılır..
ve voila!!!! dolmalar hazır...
Afiyet bal şeker olsun...


Mutlu hafta sonları diliyorum...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler