Kabak Mücveri
Malzemeler
2 kabak—2 yumurta—1 demet dere otu—4 kaşık un—yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yapılışı
Kabaklarımızı kazıdıktan sonra iyice yıkayalım.Rendenin iri tarafı ile rendeleyip suyunu sıkalım.içine ince ince kestiğimiz dere otunu,yumurtaları ve unumuzu katarak iyice karıştıralım.Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım yaptığımız karışımdan kaşıkla yağın içine aralıklı olarak kabaklı malzemeden bırakalım. Her iki tarafı da kızarınca bir kağıt peçetenin üstüne alıp fazla yağını emdirelim.Sonra servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurtla servis edelim.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder