Hanımlar bu gün mutfakla yeni tanışan yemek yapmayı ve yemeyi seven genç arkadaşlara yemek hususlarında bazı tavsiyelerim olucak.
Pilav iki türlü pişirilir birincisi pirinci kavurarak ikincisi pirinci ıslatarak.
Sebzeleri az su ve en kısa süreyle haşlayınki vitamin ve mineralleri kaybolmasın.
Balıkların daha lezzetli, olması için pişirmeden önce ince kesilmiş soğan,maydanoz., defne yaprağı dilimlenmiş yarım limon bir kapta karıştırılır balıklar bu karışımın içinde 15-20 dakika bekletilir, sonra pişirilir daha lezzetli balık yersiniz.
Domateslerin kabuklarının çabuk soyulması için 10 saniye sıcak suda tutunuz.
Balık yemeklerinizin üzerine –
1 çay bardağı zeytin yağı,1 kahve fincanı limon suyu,yarım demet dere otu,tuz karabiber hepsini bir kapta iyice karıştırıp balığınızı yerken üzerine dökebilirsiniz.
Kuru bakliyatları mutlaka bir gece önceden,bir tutam karbonat atılmış ılık suda bekletin.
Bakliyatın Sabahleyin daha çabuk piştiğini göreceksiniz.
Sade pilav Islatarak
Malzeme
2 bardak pirinç—2 kaşık yağ—2 bardak sıcak su—tuz—3 bardak el dayanacak ısıda sıcak su.
Yapılışı
Pirincimizi ayıklayıp iyice yıkayalım.Derin bir kaba 3 bardak sıcak suyumuzu koyalım içine pirincimizi de katalım ve20-25 dakika bekletelim.Teflon pilav tenceremize yağımızı koyup eritelim, suda bekleyen pirincimizi süzdürüp yağın içine tencereye alalım ve pirinçlerimizi hırpalamadan bir iki karıştıralım.üzerine 2 bardak sıcak su ve tuzunu.koyarak kapağını kapatalım.2-3 dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakalım.
Sade pilav kavurarak
Malzemeler
2 bardak pirinç—4 bardak su—2 kaşık margarin-tuz.
Yapılışı
Pirincimizi ayıklayıp iyice yıkarız.unlu kalmamasına dikkat edelim.sonra yağı pilav tenceresine koyar eritiriz sonra erimiş yağın içerisine pirinçlerimizide koyarak iyice kavururuz—Kavurma işleminde pirinci yakmamaya dikkat edelim.—üzerine 4 bardak suyumuzu ve tuzu ilave ederek pişmeye bırakırız.iyice suyunu çekince ateşten alır demlenmeye bırakırız.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder