Kanlıca Mantarı Kızartması
Merhaba..
Artık Kastamonu' lu olduğumu bilmeyen yok sanırım. Eşimin işi sebebi ile Gümüşhane' de yaşıyoruz malum memleket kokusuna hasret kaldık. Eşim kurban bayramında Kastamonu' ya gittiğinde sağolsun poşet poşet memleket kokusu getirdi bana.. Tereyağ, ekmek, bazlama, bandumalık yufka, simit ve miss gibi kanlıca mantarı. Hamd olsun yağışlar bol olunca kanlıca da çok olmuş bu sene, her köşe başında satılıyormuş küçük sepetlerde..
Gelir gelmez mantarlar ilk önce kızartmasını yaptım aşağıdaki soframda birde simit tiridi yaptım ki off değmeyin tadına :)
Kalan mantarlarımı da burada tarif ettiğim gibi salamura yaptım, böreklerde vs kullanmak için..
Burada da sofram var :)
Malzemeler:
Kanlıca mantarı
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
İstenilen miktarda kanlıca mantarı yıkanıp temizlenir, kağıt havlu yardımıyla fazla suyu çektirilir.
Bol miktarda sıvıyağ kızdırılıp tuzlanan mantarlar yağda kızartılır.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Kahvaltiliklar,
Kastamonu Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder