Karnıbahar Kızartması



Hanımlar bu gün güzel bir karnıbahar kızartması yapalım diyorum ama kızartma dokunur derseniz onuda düşünürüz:)


Malzemeler


 

1 adet orta boy karnıbahar--- 1adet limonun suyu—200gr. un – 2yumurta –tuz—su—yarım bardak süt. Kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı

 

Karnıbaharların sert kökleri kesilerek yıkanır ve çiçekleri ayrılır. Bir tencereye tuz ve limon suyu konur karnıbahar çiçekleride konur üzerine çıkacak kadar su konarak fazla yumuşamadan kısık ateşte haşlanır. Haşlanan karnı bahardan istenirse bir miktar alınır üzerine zeytin yağı ve tuz gezdirilerek salata şeklinde yenebilir.

Kızartma istemeyen bu şekilde yapabilir.Gelelim kızartma işine haşlanan karnıbaharlarımızı süzelim. Diğer tarafta un, yumurta ve süt bir çatal yardımı ile iyice çırpılır.karnıbaharlarımız bu karışıma teker teker bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır. Kağıt bir peçete üzerinde yağı emdirilir ve servis tabağına alınır. İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler