MALZEMELER;
1 küçük boy karnıbahar,
2 su bardağı kaşar rendesi,
1 rendelenmiş soğan,
1 yumurta,
yarım su bardağı un,
tuz,karabiber,pulbiber.
Galeta unu(ben normal un kullandım.)
SOSU İÇİN:
Yoğurt,2-3 diş sarımsak,
incecik doğranmış dereotu.
YAPILIŞI:
Karnıbaharı bütün olarak haşlıyoruz.Haşlanan karnıbaharı ezip püre haline getiriyoruz.Karnıbahara yumurtayı,soğanı,baharatları,unu,kaşarpeynirini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Karnıbaharlı karışımdan bir yemek kaşığı alarak galeta ununa bulayıp(ben normal una buladım çünkü o sırada galeta unum yoktu ama yine çok lezzetli oldu.)yağda kızartıyoruz.
Sosumuzu hazırlayıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder