KAŞARLI FIRIN PATLICAN


Ennn enn sevdiğim besinlerden biriyle yapılan muhteşem lezzetteki tarifimi vereyim.Patlıcanın en yenilesi hallerinden biri.Ramazan da yapmıştım ve epeyce bayılmıştık yerken.Ama bu kafayla tarifi hangi arkadaşımdan aldığımı unuttum.Kendisi bana hatırlatırsa hemen eklerim.

MALZEMELER:
Patlıcan,
500 gr kuşbaşı et,
1 adet kuru soğan,
1 diş sarımsak,
2 adet domates,
3 adet orta boy patates.
1-2 tane sivribiber,
2 kaşık domates salçası,
tuz,karabiber,kekik,pulbiber.
HAZIRLANIŞI;
Patlıcanları alaca soyupiçini oyuyoruz. tuzlu suda bekletiyoruz.Eğer patlıcanlar uzunsa kesebiliriz.Eti düdüklüde pişiriyoruz.Kuru soğan,ezilmiş sarımsak ve baharatlarla kavuruyoruz.
Diğer yandan patatesleri halka halka doğrayı kızartıyoruz.Patlıcanların suyunu süzüp kuruluyoruz.Kızartıyoruz,kağıt havluda patatesin de patlıcanın da yağını çektiriyoruz.Kızarmış patatesi borcama diziyoruz.Patlıcanların içini dolduruyoruz.Patatesin üzerine koyup,üzerine dilimlenmiş halka domatesi ve kaşarı koyup üzerine kürdan batırıyoruz.Bu bölümde zorlandım çünkü patlıcanlar biraz eğildi,büzüldü.Resimde de iyi poz veremediler yüzden!!
Bütün patlıcanları bu şekilde hazırlayıp borcama diziyoruz.
domates salçası ve kaynar su ile koyu bir sos hazırlıyoruz.Borcama döküyoruz.Biberleri de arasına koyuyoruz.Borcamın üzerine alimünyum folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede kaşar kendini bırakana kadar pişiriyoruz.



Resimler iyi çıkmadı ama tadı süperdi.

Bu da fırına verimden önceki son anları yemeğimizin!!
AFİYET OLSUUUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler