Yoğurtlu pide kebabı Ramazandan kalma bir tarif.Ancak yayın sırası geldi.Ama hem basit,hem doyurucu,hem de göze hitap ediyor.
MALZEMELER:
1 pide,
500 gr kuşbaşı et,
400 gr yoğurt,
maydanoz,
1 domates,1 sivri biber
tuz,pulbiber.
YAPILIŞI:
Eti düdüklüde haşlıyoruz.Tavaya sıvı yağ koyup etie biraz tuz atıp baharatlarla birlikte soteliyoruz.Diğer yandan pideyi yine başka bir tavada veya tost makinesinde ısıtıyoruz..Küp küp doğruyoruz.Servis tabağına diziyoruz.Üzerine sotelediğimiz eti ,etin üzerine de yoğurdumuzu koyuyoruz.Yoğurdun üzerine pulbiberli kızgın yağ gezdiriyoruz.En son olarakta ince kıyılmış maydanoz serpiyoruz.Yanında domates ve biberle süslüyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder