Bugün sizlerle denediğim fındıklı kekimi paylaşıyorum..Evde tereyağ kalmayınca, dondurucudakini de çıkartmaya üşenince, içersine krema ekledim..İyi ki eklemişim çok nefis bir kek oldu..İçersine eklediğim vanilya ise ayrı bir lezzet kattı tadına..Erzak dolabınız da malzemeleriniz mevcutsa bu basit keki denemenizi öneririm..)
Malzemeler
4 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri (bourbon vanilya kullandım)
minicik tuz
4-5 damla limon aroması
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (tepeleme kullandım)
1 paket krema (tikveşli)
1 su bardağı fındık tozu
50 gr fildişi çikolata
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket (safranlı) kabartma tozu
Hazırlanışı
Sırasına göre tüm malzemeler teker teker eklenip çırpılır.
Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp 175 c de yaklaşık 25-30 dk kadar pişirilir.
Kek havalandırılıp ondan sonra servis edilir.
Keki servis ederken üzerine çikolata sosu gezdirirseniz iyi olur(benmaride eritilmiş).
Not:Sizler normal vanilya şekeri ve kabartma tozu kullanabilirsiniz,benim yedeklerimde olduğundan kullandım..Tadına bakmanızı çok isterdim,özellikle Ayça'cığım senin tatlım..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder