Kuzu Kurabiye



Merhabalar :)))
Nasılsınız diye sormak istedim en başta çünkü ben pek iyi değilim.. Efendim yirmili yaşların üçüncü yılında bir 20'lik diş sorunu aldı yürüdü bende.. Ölüyorum resmen doktorum masaj öneriyor ama çıldırıcak gibi oluyorum daha çok canım yanıyor.. Merhemler işe yaramıyor, ağrı kesici işe yaramıyor zavallı doktorum da ne yapsın şaşırdı.. Damağımı kesip biçip almak taraftarı da değil zaten böyle birşey yapsa bende karşı çıkarım..Elde var ağrı anlayacağınız, son üç-dört gündür hafifti ağrısı alışmıştım da ama dün gece ve bugün dayanılmaz.. Hatta Derya Ablam da şahit oldu bu vakaya.. Dün gece hiç uyumadım uyutmadım..Sabah biraz uyumuşum rahatlamışım şimdi de yine rahatken bloğuma bir bakayım dedim.. Yahu ben sizler olmadan yapamıyorum :D
Bırakayım acılı şeyleri de bu şirinlerin tarifini nihayet vereyim size.. Kurban Bayramı Temalı acemi pastamı okudunuz, biliyorsunuz.. Orada kullandığım kurabiyelerin tarifini sevgili Serap Hanımdan almıştım belirtmiştim de o zaman..Bugün sıra geldi o kurabiyelerin tarifine, bakalım nasılmışş?
Reçete 9 adet kurabiye içindir..Ben tarifi kendi yaptığım şekilde vereceğim, sizler tarifin orjinaline de bakabilirsiniz..
Kurabiyelerim sevgili Hasret Arkadaşımızın düzenlediği KURABİYELER etkinliğine gidiyor..

Malzemeler:
1 adet yumurta
50 gr. tozşeker
100 gr. tereyağı
125 gr. un
Yarım çay kaşığı tarçın
Kulaklar ve gövde elemanları için:
Soyulmuş tuzsuz fıstık
dr. oetker süslme glazürü

Yapılışı:
Yumurta sarısı, şeker, tereyağı ve un karıştırılıp yoğrulur..
Elde edilen hamur streç filme sarılıp buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
Unlu bir zeminde hamur 5 mm genişliğinde açılıp gövde için büyük ağızlı su bardağı ile, kafası için şişe kapağı ile 9 ar adet daire kesilir..
Kalan hamurlardan kollar yapılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye gövde daireler yerleştirlip uç kısmına baş daireleri yerleştirilir ve ayaklar alt kısımlara eklenir.
Kulakları için fıstıklar ve gözleri için kuşüzümü yerleştirilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişen kurabiyeler soğudukran sonra süsleme glazürü ile süslenip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler