MUZLU RULO PASTA

Bir-iki rulo pasta denemem olmuştu önceki yıllarda ama pek başarılı olduğumu söyleyemem,hala da başarılı bulmuyorum kendimi.Ama azmettim bir gün ben de (işte bu !) diyebileceğim bir rulo pasta yapacağım.
Muzlu rulo pastayı yaparken portakal ağacının tarifinden yararlandım.Görüntü süper olmadıysa da yiyenler tadını çok beğendiler.
MALZEMELER:
Pandispanyası için:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1,5-2 muz
hindistan cevizi


HAZIRLANMASI:
Önce pandispanyamızı hazırlıyoruz.Bunun için 4 yemek kaşığı şekerle yumurtanın sarısını çırpıyoruz.
Diğer kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırıyoruz.Başka bir kapta ise 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadariyice çırpıp kar haline getiriyoruz.Yumurtanın beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ekliyoruz,unu da azar azar ekleyerek yavaşça karıştırıyoruz.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Pandispanya pişince yağlı kağıtla beraber gevşekçe bir rulo yapyoruz.Çok sıkı yapmayalım pandispanya yırtılabilir.Üzerine nemli bir bez koyup kremayı hazırlıyoruz.
Krema için krema malzmelerini orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Daha sonra ılımaya bırakıyoruz.Krema ılıyınca ruloyu dikkatlice açıp kremamızı bolca sürüyoruz.Ortaya uzunlamasına 1 veya 2 muz koyuyoruz.Pandispanyayı iki defada sarıyoruz.Yanlardan taşan kremayı kaşık yardımıyla alıp üzerine sürüyoruz.Kalan kremayı rulonun üzerine sürüyoruz.İsterseniz bu aşamada krem şanti de sürebilirsiniz.Ben kakaolu krem şanti sürdüm.Muz dilimleriyle ve hindistan cevizi ile en üstünü süsledim.Son olarakta damla çikolata ile pastamızı tamamlıyoruz.Buzdolabında2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Resimler çok iyi olmadı çünkü misafirimin yanında pek özenemedim resim çekerken.
Ben yine tadına bakmadım ama beğenildi.
AFİYET OLSUUUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler